Для будь-якого власника ресторанного бізнесу та професійного обладнання для ресторанів інвестиції в посудомийну техніку є обов'язковими і витратними. Обов'язковими - оскільки придбання посудомийного обладнання продиктовано строгими санітарними нормами, витратними - тому що на даному обладнанні не можна отримати жодного прибутку.
Два ці фактори були закладені в основу розробки нової посудомийній техніки ELECTROLUX і ZANUSSI. Ми постаралися створити максимально продуктивне, енергозберігаюче обладнання за прийнятною ціною.
Модельний ряд посудомийного обладнання розділений на 2 великі групи: машини з однією мийною камерою і багатокамерні машини. У другій групі представлені машини тунельного та тунельно-конвеєрного типу.
![]() |
У першу чергу розповімо про професійні машини мінімальної продуктивності. Такі посудомийні машини підходять для невеликих ресторанів, барів або кафе. Всі малогабаритні посудомийні машини оснащені насосом примусового зливу води, бустером ополіскування, мають подвійну обшивку корпусу. Перевагою простих моделей посудомийної техніки є приваблива ціна. Дані фактори, взяті разом, ставлять цю розробку в ряд унікальних виробів для дрібного і середнього бізнесу: недорого, компактно, швидко, зручно, безвідмовно, завжди з високими показниками якості. |
![]() |
Далі йдуть посудомийні машини так званого купольного або капотного типу. Ці машини відрізняються цілим рядом переваг в порівнянні з подібними виробами інших виробників. Пов'язано це з інноваціями, впровадженими за минулий рік. У числі самих помітних змін варто відзначити наявність двосторонніх пружин підйому капота, що не тільки робить просто і плавною дану операцію, але і оберігає капот від перекосів. На корпусі капота тепер розташовані спеціальні напрямні у вигляді пазів жолоба, в якому відбувається рух округлої П-подібної рукоятки машини. Це вдосконалення допомогло усунути ризик поломки ручки в разі, якщо оператор машини береться за неї не по центру, а тягне в один з країв. У багатьох модифікаціях даних посудомийних машин присутня подвійна обшивка корпусу капота, що дозволяє надати трапецієподібну форму верхньої внутрішній панелі. Завдяки цьому в завершенні кожного циклу мийки краплі конденсату осідають на верхній внутрішньої обшивці капота і по трапецієподібній поверхні стікають до стінок, а не падають назад на посуд, заправлену в касети. Різні модифікації таких машин розраховані на підключення як до холодної, так і до гарячої води. У цій групі моделей так само представлені машини капотного типу для кухонного начиння. Ці машини у своїй конструктивної частини дещо відрізняються від машин для миття столового посуду. Зокрема тим, що верхня частина корпусу цих машин залишається нерухомою, завантаження і вивантаження начиння здійснюється через широку фронтальну двері, що відкривається по ходу руху капота. Машини для мийки кухонного начиння забезпечені більш потужними насосами подачі води в миючу камеру. |
![]() |
Наступним кроком є міні-тунельні машини касетного типу. Такі машини оснащені однією камерою мийки та однією камерою ополіскування. Але, завдяки тунельній організації руху касет, продуктивність цих машин істотно відрізняється від капотних. Стартова модель такої машини має класифікацію 100, тобто, навіть, найкомпактніша з таких машин миє до 100 касет на годину. Для такої техніки існує широкий вибір столів попереднього ополіскування і завантаження, столів вивантаження, які можна укомплектувати роликами. Тунельні машини касетного типу так само можуть бути оснащені навісними сушильними секціями. |
![]() |
Вищим розрядом у групі посудомийної техніки є тунельні машини стрічкового типу. У них посуд завантажується на гусеничну стрічку, що забезпечує безперервний процес миття та подальшого ополіскування посуду. Така необхідність з`являється при великих обсягах брудного посуду, тому для даних машин характерна феноменальна продуктивність. У самій потужної машині такого типу, яку виробляє концерн Electrolux, можна вимити до 7,5 тисяч тарілок за годину. Тунельні машини стрічкового типу можуть бути додатково укомплектовані сортувальними столами і вивантажувальними конвеєрами в таких комбінаціях, які навіть в обмеженому просторі дозволять організувати робочий цикл «змійкою». |
Нижче перераховані безумовні переваги посудомийної техніки нашого концерну, властиві всім моделям і модифікаціям посудомийних машин ELECTROLUX і ZANUSSI. Саме ці особливості ставлять нашу техніку в число передових.
- миючі рукави, фільтри і сопла цілком виконані з високоякісної нержавіючої сталі AISI 304;
- резервуари миючої камери і бойлера виготовлені з нержавіючої сталі шляхом пресування. Така технологія забезпечує відсутність зварних швів.
- кутові стики резервуарів мають округлу конфігурацію, це забезпечує найкращі гігієнічні показники, оскільки відсутні мікроскопічні зазори і отвори, в які може потрапляти бруд;
- всі посудомийні машини переведені на електронне управління. Це дозволило додатково впровадити програми самодіагностики і самоочищення, а так само розширити кількість миючих програм;
- у всіх моделях посудомийних машин передбачений автоматичний дренаж помпи;
- посудомийні машини можна підключити до комп'ютерного модему, за допомогою якого сервісна служба дистанційно зможе проводити діагностику несправностей і налаштування різних параметрів;
- всі механічні деталі машин легко знімаються, прочищаються і промиваються протягом коротких проміжків часу;
- панель управління дуже проста і зручна у розташуванні;
- доступ до основних компонентів і вузлів машини максимально оптимізовано, що робить ремонт і обслуговування машин легким і швидким процесом;
- більшість однокамерних посудомийних машин оснащене атмосферним бойлером.
Останньому нововведенню концерну варто приділити особливу увагу. Для розробників нашої техніки основною санітарно-гігієнічною проблемою була та обставина, що при постійному надходженні холодної води з магістралі в бойлер неминуче відбувалося різке зниження температури води вже нагрітої в бойлері. Отже, протягом усього циклу ополіскування не вдавалося досягти необхідної температури води (82,5 С). У попередніх моделях бойлер був запрограмований на перегрів води для полоскання - до +90 С. Для цього були необхідні більш потужні ТЕНи, що автоматично підвищувало енергоспоживання кожної машини. Тепер же атмосферне бойлер завжди містить запас води необхідної температури. При початку циклу ополіскування ця вода під тиском подається в мийний резервуар машини за допомогою спеціального насоса. Додатковий насос, що знаходиться безпосередньо перед вхідним отвором холодної води з магістралі, залишається в неробочому положенні протягом усього циклу ополіскування. Таким чином, під час попадання нагрітої води до мийної камери з бойлера, не відбувається одночасне заповнення бойлера холодною водою з магістралі. Це призводить до стабілізації температури води протягом усього циклу ополіскування. Дана інновація автоматично вирішила і проблему якості ополіскування. Завдяки наявності двох помп, процес ополіскування тепер не залежить від тиску води в магістралі.
Вадим Степанов,
Директор професійного напрямку Electrolux в Росії
Завантажити буклет по посудомийним машинам, що встановлюються під стіл.
Завантажити буклет по посудомийним машинам капотного типу.
Завантажити буклет по універсальним посудомийним машинам - для миття підносів і посуду.
Завантажити буклет по посудомийним машинам для кухонного начиння.
Завантажити буклет по посудомийним машинам для кухонного начиння, GRANUL LINE.
Завантажити буклет по компактним посудомийним машинам тунельного типу.
Завантажити буклет за модульними посудомийним машинам тунельного типу.
Завантажити буклет по посудомийним машинам тунельного типу з безперервним рухом конвеєра (FLIGHT TYPE).